Carbonara- finom, gyors és olcsó
Annyira, de annyira kívántam valami sajtos tésztát! Aztán amikor elkészült csak hümmögtem, olyan finom volt.
Azon gondolkodtam, hogy a boltban vegyek valami szószt, és eltitkolom világ elől, hogy lustálkodtam, de még szerencse, hogy megnéztem a mindmegettén, mert pofon egyszerű!
És ez az egyik kedvenc fotóm!
Hozzávalók:
1 csomag spagetti
20-25 dkg sonka (vagy húsos szalonna, de én a zsírt mindig levágom)
5-10 dkg parmezán sajt (esetleg 10-15 dkg füstölt Anikó sajt)
2 dl főzőtejszín 10 %-os
1-2 db egész tojás
só, bors
Petrezselyem
A spagetti tésztát kifőzzük. Közben a tojást felverjük, majd elkeverjük a 2 dl tejszínnel. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejszínes-tojásos elegyhez. Jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. (A sóval vigyázni kell! Fontos figyelni, hogy sonkából vagy kolozsvári szalonnából készítjük-e az ételt, mivel a szalonna elég sós!!!!) Ezt követően a sonkát apró kockákra vágjuk, majd forró tűzön megsütjük. A leszűrt tésztát hozzáadjuk, átforgatjuk. Majd a tojásos-tejszínes-sajtos elegyet ráöntjük, jól átforgatjuk, hogy a tojás megsüljön! Én még dobtam rá egy kis aprított petrezselymet, de ezt az eredeti római recept nem írta.
Máshol azt olvastam, hogy a tojás sárgája kell csak bele, lehet akkor nem lenne ennyire "túrós", ez persze engem nem zavart.
Költségek:
Tészta 200 Ft
tojás 60 Ft
sonka 400 Ft
Tejszín 150 Ft
Parmezán 200 Ft
Egyebek 190 Ft
Összesen: 1200 Ft/4 fő, 300/fő
Azon gondolkodtam, hogy a boltban vegyek valami szószt, és eltitkolom világ elől, hogy lustálkodtam, de még szerencse, hogy megnéztem a mindmegettén, mert pofon egyszerű!
És ez az egyik kedvenc fotóm!
Hozzávalók:
1 csomag spagetti
20-25 dkg sonka (vagy húsos szalonna, de én a zsírt mindig levágom)
5-10 dkg parmezán sajt (esetleg 10-15 dkg füstölt Anikó sajt)
2 dl főzőtejszín 10 %-os
1-2 db egész tojás
só, bors
Petrezselyem
A spagetti tésztát kifőzzük. Közben a tojást felverjük, majd elkeverjük a 2 dl tejszínnel. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejszínes-tojásos elegyhez. Jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. (A sóval vigyázni kell! Fontos figyelni, hogy sonkából vagy kolozsvári szalonnából készítjük-e az ételt, mivel a szalonna elég sós!!!!) Ezt követően a sonkát apró kockákra vágjuk, majd forró tűzön megsütjük. A leszűrt tésztát hozzáadjuk, átforgatjuk. Majd a tojásos-tejszínes-sajtos elegyet ráöntjük, jól átforgatjuk, hogy a tojás megsüljön! Én még dobtam rá egy kis aprított petrezselymet, de ezt az eredeti római recept nem írta.
Máshol azt olvastam, hogy a tojás sárgája kell csak bele, lehet akkor nem lenne ennyire "túrós", ez persze engem nem zavart.
Költségek:
Tészta 200 Ft
tojás 60 Ft
sonka 400 Ft
Tejszín 150 Ft
Parmezán 200 Ft
Egyebek 190 Ft
Összesen: 1200 Ft/4 fő, 300/fő
A tökéletes, húsvét utáni étel... csak előveszi az ember a maradék sonkát, és ízesít... ízesít...
VálaszTörlés