Palacsintatésztában sült bodza
Anettéknál voltunk, aki megkínált egy kis bodzavirággal, gondoltam nem hagyom ki és beszámolok nektek, hogy mi lett belőle. Említette a palacsintatésztás bodzát, valami rémlett nekem és utána néztem. arról van szó, mint ami a neve.
bodzavirág
liszt
tojás
tej
csipet só
porcukor (én ezt kihagytam, mert nem szeretjük, így nincs is itthon)
vaníliás cukor
olaj
Lekevered a palacsinta tésztát, ne legyen túl híg, de túl sűrű se, mert akkor nem tapad meg. Belemártod a virágot és forró olajban sütöd. Ennyi. Ezzel csak az a bajunk, hogy a bodza szárai minket zavartak, meg nem szeretjük általában annyira az olajban sült dolgokat. Ezúttal sem kedveltül meg annyira. Viszont az ízvilág az megkapó, így nem hagytam abba a kisérletezést, leszüreteltem a virágokat és beletettem a tésztába, kell bele még egy kis citromhéj. Aztán kisütöd, mint a palacsintát egy cseppnyi olajon. Kislángon.
És néhány bodzás kép! Kicsit belelendültem, mert annyira gyönyörű virág.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése