Köles körözött
Már unom a felvágott-sajt-paradicsom reggeliket, ezért kencéket is gyártok. Már hallottam a túró nélküli körözöttről, de ez most egy kicsit közelebb állt hozzám. Az eredeti Rita konyhájából való. Én így készítettem:
Hozzávalók:
10 dkg száraz köles
20 dkg ricotta
2 kanál tejföl
1 fél paprika
1 kis gerezd fokhagyma
A kölest feltettem 3 dl vízbe főni, míg szét nem esik. A paprika addig a sütőben fonnyad. A meleg sült paprikát hőálló dobozba zárom, vagy zacskóba, utána le lehet húzni a héjját. A kölest hűlés után összetöröm, hozzáadom a ricottát, só, bors, fokhagyma beletörve, sült paprika belekockázva, 2 kanál tejföl. Botmixerrel kicsit megtöröm, hogy krémesebb legyen.
Valamilyen papírkenyérre kenve könnyű vacsora!
Hozzávalók:
10 dkg száraz köles
20 dkg ricotta
2 kanál tejföl
1 fél paprika
1 kis gerezd fokhagyma
A kölest feltettem 3 dl vízbe főni, míg szét nem esik. A paprika addig a sütőben fonnyad. A meleg sült paprikát hőálló dobozba zárom, vagy zacskóba, utána le lehet húzni a héjját. A kölest hűlés után összetöröm, hozzáadom a ricottát, só, bors, fokhagyma beletörve, sült paprika belekockázva, 2 kanál tejföl. Botmixerrel kicsit megtöröm, hogy krémesebb legyen.
Valamilyen papírkenyérre kenve könnyű vacsora!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése