Hamis rizottó igazi rákkal- fél óra alatt étel az asztalon

Az ember lánya járjon nyitott szemmel! Mostanában kedvencem a rizottó, a rák pedig öröklibling.
Ancsúr készítette el az elődjét, ennek alapján én is a enyémet. Azt hiszem elismerő volt, amikor a férjem bejelentette, hogy milyen jó neki, hogy gasztroblogger van a háznál.

Hozzávalók:
- 1,5 bögre rizottó rizs
- 1 csomag garnéla rák (volt egy fél megbontott is, az is ment bele, hát nem rontotta el)
- fél doboz kukorica
- 2 dl tejszín
- snidling
- marék bazsalikom

A rákokat megpirítom. Amit én vettem az előre fűszerezve volt, tehát sok dolgom nem volt vele.

A másfél bögre rizottó rizst feltettem 1 bögre vízzel, fél húsleves kockával (itt a hamisság) főni, kis vegetával, majd utána öntöttem a második bögre vizet, fél deci bort, és ha ezt is felszívta jöhet a harmadik bögre tejszín, víz keverék (10 %-os). Ha összemelegedtek, bele a bazsalikom, aprított snidling, kukorica. Ha rotyogott egy kicsit, akkor mehet bele a rák is, ha szomjas, akkor mehet még egy kis tejszín is. Fél óra, nem kell pucolni semmit!

Megjegyzések

  1. Húúú, tudtam, hogy te valami trükkel megbolondítod, legközelebb én is így csinálom:)

    VálaszTörlés
  2. Viszek neked haza kókusztejet, ugyanis ma megfőztem ezt újra, és azzal bolondítottam meg. Isteni lett!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések