Kuszkusz és csicseriborsó, varázslat a fűszerekkel

Az ötlet nem az enyém, ilyen jól nem tudok fűszerrel bánni, de ez az étel nagyon ott van! A Good Foodból főztem meg a saját verziómat.
Férjem is kereste benne a húst. NINCS HÚS! És ezt most külön nem bántam.

Íme a recept:

Hozzávalók:
fél bögre szárított csicseriborsó éjszakára beáztatva és megfőzve (40 perc), vagy konzerv
1 cukkini
2 paradicsom
1 piros húsú paparika
2 kisebb hagyma
fél konzerv bébikukorica félbevágva (hosszában)
1-1 teáskanál fahéj és rómaiakömény (de ha van ras-el-hanout fűszerkeveréked az is jó)
100 g kuszkusz

Az eredeti receptben van még répa, de nincs benne bébikukorica és cukkini.

Feladat:
1. pirítsd meg egy picit a kuszkuszt egy fél kanálnyi olajon, majd öntsd fel 2,5 dl forró, sós vízzel, 2 percet hagyd főni és kész
2. A hagymát negyedeld, és olajon pirítsd 2 percet, szórd meg 1-1 teáskanál fahéjjal és római köménnyel. És ebben van a lényeg!
3. Add hozzá a kockázott paprikát és cukkinit, majd és főzd 4 percet!
4. tedd bele a kockázott paradicsomot (nem kell héjjazni) is és lángold össze 20 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.
5. mehet bele a főtt csicseriborsó, és a bébikukorica, majd melegítsd össze
6. tálald a kuszkusszal!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések