Csípős-narancsos

A fejemben születtek meg az ízek. Jól gondoltam :)

Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
fél hámozott, hártyázott apró szeletekre vágott narancs
1 durvára reszelt répa
csípős paprika
só, bors
olaj
Maréknyi durvára vágott dió

Körethez:
1 bögre kuszkusz
1 kanálnyi arany (vagy sima mazsola)
csipetnyi római kömény
késhegynyi curry

A sózott csirkét megpirítom forró olajon. Mivel idővel levet enged, és innentől csak fő és nem pirul, merd le a levet és tedd félre, önts alá még egy kis olajat és pirítsd. Szórd rá a répát, öntsd vissza a hús levét, borsozd, add hozzá a narancsot és a vágás közben keletkezett levét, főzd össze, csípőspaprikázd! Szórd meg a dióval!
A kuszkuszhoz add hozzá a fűszereket, sót egy tálba, és öntsd fel forró vízzel, hogy 2 cm-re ellepje a víz. Keverd meg és hagyd állni pár percet

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések