Pollo di crema avagy olaszos tejfölös csirke


Ez az anyag már régóta várt a sorára, csak a fotó nem tetszett. Ma ismét megfőztem nektek!
Sajnos a receptet már nem tudom honnan másoltam, de egy Vapiano rajongó jegyezte le.

Hozzávalók 2 személyre:

- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg csirkemellfilé
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál édesnemes pirospaprika
- fél deci csirkehúsleves alaplé
- 1 deci tejszín
- 2 evőkanál tejföl
- petrezselyem
- só, bors, őrölt chilipaprika ízlés szerint
- 20-25 dkg tészta (pl. penne)
- reszelt parmezánsajt, ízlés szerint

Először is készíts elő (és a kezed ügyébe) minden hozzávalót, hogy azután tényleg „vapiano-san” pikk-pakk össze tudd dobni az ételt: a csirkemellet vágd kis kockákra, a fokhagymát pucold meg és a fokhagymapréssel együtt készítsd magad mellé. Apríts fel egy marék petrezselymet. A tejszínt, a csirke alaplevet és a tejfölt adagold ki.

Tedd fel a tészta vizét főni, majd amikor már forr, főzd ki az előírás szerint a tésztát. Közben egy serpenyőben hevítsd jó forróra az olajat. Tedd bele a csirkehúst és kevergetve-rázogatva 1 perc alatt pirítsd meg. Nyomd hozzá a fokhagymapréssel a fokhagymagerezdeket és  fél percig pirítsd tovább. Ezután húzd le a serpenyőt a tűzről és hagyd, hogy alábbhagyjon a sistergés. Ekkor szórd meg a húst a pirospaprikával és keverd össze vele. Még mielőtt visszatennéd a tűzre, öntsd hozzá a csirkehúsleves alaplét és a tejszínt, illetve kanalazd hozzá a tejfölt.

Most tedd vissza a tűzre és rotyogtasd jól össze. Közben keverd hozzá az aprított petrezselymet, illetve sózd, borsozd ízlésed szerint. Ha csípősebben szereted, egy kis őrölt chilipaprikával is megszórhatod. Mire a szósz összerottyan, a hús is megpuhul.

A közben kifőtt és leszűrt tésztát forgasd össze a szósszal és már tálalhatsz is. A tetejét megszórhatod parmezánnal és hintsd meg még egy kis petrezselyemmel.

Bon appetito!

Megjegyzések

  1. Megfőztem, megettük, a sokszor elkészítendők listájára felkerült. Köszönöm, egy szuper recept lett, gyors, egyszerű és finom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések