Gourmet 2013

Az én kis gurmém
Az ízek a számban, a gondolatok a fejemben kavarognak.  Az egyik bódétól a másikig tartott egy-egy kombináció, rövid életük volt, válogattunk, kóstoltunk. Vagy egyetértésben hümmögtünk, vagy hümmögéssel jeleztük egymásnak, hogy felejtős.
Judittal a 3. Gourmet tapossuk együtt, igazi íztársra találtam! Elmondhatom, hogy az összes eddigi rendezvény közül a mai nyújtott igazi gasztro élményt. Ugye az elsőkkel az volt a baj, hogy nem csalogattak a helyek, hogy kóstoljunk, aztán mi ettünk volna, na de mit, ha ki volt írva, akkor csak egy A5-re, de a nyakatekert név nem sokat mond, látni akarom, hogy mit kínálnak, ezért az asztalokat sasoltuk, hogy mi van az étlapon. Hát jól nem laktunk...
Idén kb. 8 féle ételt próbáltunk ki, nagy betűkkel volt kiírva a menü és legalább a sorban egy ember volt előttünk, ahol láttuk is, hogy mi készül. A kínálatot még tudnám fokozni egy ételfotóval!
Remélem az uram nem számol utána, hogy ez mennyibe kerül, de szerencsére mi sem követtük, mert párezresével töltögettük a kártyánkat.
Azt elmondhatom, hogy egyik ételben sem csalódtam. Talán a csokis gulyáskrémes mousse annyira nem lett a kedvencem, mindenesetre érdekes volt a gulyáskoncepció feldolgozása. De szerepelt a kínálatban libamájas csoki, pacalmutációkkal is találkoztunk, kóstoltunk csalánkrémet, de a bodza is több helyen visszaköszönt, pl. hagymasalátával, vagy olaj formában.
Amikor beléptünk elkezdett szakadni az eső, de azt hiszem ez másokat sem tartott vissza. Egyik kézben az esernyő, a másikban a borospohár. Mi ezzel a baj? Egy óra múlva pedig a lemenő napban sütkérezhettünk.
Estére pezsegtek az emberek, de nem volt nagy tömeg, ülőhely mindig akadt, csak a fényképezőgépem kártyáját hagytam otthon és mivel olyan messze lakok a Millenáristól, esti képeket és ételeket nem láthattok :)
Még vasárnap is tart a budai parti a millenárison és ha van kedvetek vidéki éttermekkel is találkozni, nézzetek körbe!
Nézd meg a tavalyi videót is!
Én pedig nemsokára találkozok Mauróval! Remélem jó idő lesz!
Kövess a facebookon!



Ahogy beléptünk...
Akik mindenre fel vannak készülve



üres padok

focaccia d'osvaldo sonka burrata


zempléni bárány csicseriborsó za'atar

Szamócajoghurt, bazsalikom egy kis cukisággal

 a street foodért mindenhol sokan álltak sorba, kecskesajtos bárány "dzsuszilüszi" házi buciban


Belefutottam egy filéző versenybe is

Kend be a hátam...

Lazac bodzaolajjal

Így tudnám elképzelni a kínálatot, fotókkal


a nap is kisütött

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések