Zserbó-palacsinta almával
Palacsinta alaptészta, jól ősszeáll, variálható, tölthető, édesen, sósan.
Egyik kedvencünket mutatom be a zserbós palacsintát.
Ennek a tésztáját is fellazítottam egy kis almával. Az almához jól passzol a dió, a dióhoz pedig a baracklekvár. Így töltelékként ez került bele.
Hozzávalók:
0,5 l tej
1 db tojás
20 dkg liszt (durum és teljeskiőrlésű keverve)
csipet só
1 kanál cukor, vagy xillit
1 kanál olaj
fél dl ásványvíz
1 reszelt alma
Töltelékhez:
dió
baracklekvár
olvasztott csokoládé diszítésnek
A tészta hozzávalóit összekeverjük, hagyjuk állni egy fél órát és kisütjük. Az alma miatt vastagabb lesz a tésztája, ezzel számolj!. Aztán megkenjük lekvárral és megszórjuk reszelt dióval. Mikróban olvasztott csokival lecsöpögtetjük.
Egyik kedvencünket mutatom be a zserbós palacsintát.
Ennek a tésztáját is fellazítottam egy kis almával. Az almához jól passzol a dió, a dióhoz pedig a baracklekvár. Így töltelékként ez került bele.
Hozzávalók:
0,5 l tej
1 db tojás
20 dkg liszt (durum és teljeskiőrlésű keverve)
csipet só
1 kanál cukor, vagy xillit
1 kanál olaj
fél dl ásványvíz
1 reszelt alma
Töltelékhez:
dió
baracklekvár
olvasztott csokoládé diszítésnek
A tészta hozzávalóit összekeverjük, hagyjuk állni egy fél órát és kisütjük. Az alma miatt vastagabb lesz a tésztája, ezzel számolj!. Aztán megkenjük lekvárral és megszórjuk reszelt dióval. Mikróban olvasztott csokival lecsöpögtetjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése