Ropogós cookie
200 g étcsoki
10 g sütőpor
1 tk étkezési keményítő
1 csipet só
270 g liszt
1 mk instant kávé
150 g barna cukor
120 g cukor
170 g szobahőmérsékletű vaj
1 db tojás
1 db tojássárgája
Már régóta kerestem olyan cookie-t, ami ropogós, szétfolyós. A titka a rengeteg cukorban és vajban van.
Itt találtam a receptet:
https://streetkitchen.hu/meguszos-sutik/cookie-a-perfekt-amerikai-csokis-keksz/
Az étcsokit kisebb darabokra vágjuk (200 g étcsoki), és összekeverjük a sütőporral (10 g sütőpor), keményítővel (1 tk étkezési keményítő), sóval (1 csipet só), liszttel (270 g liszt) és az instant kávéval (1 mk instant kávé). A kétféle cukrot (150 g barna cukor, 120 g cukor) habosra keverjük a vajjal (170 g vaj), majd hozzákeverjük a tojást (1 db), tojássárgáját (1 db), végül a lisztes keveréket. A masszából kisebb diónyi golyókat formázunk, kicsit ellapítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben (kb. 12-14 perc alatt) aranybarnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése