Tejszínes gnocchi rákkal

Nem bírok elszakadni a ráktól és a tejszíntől.

Hozzávalók :
250 dkg rákfarok, de szerintem a duplája is mehet bele
1 csomag félkész gnocchi (2 szemnélyes)
1 dl 20% tejszín, 4 dl, vagy 2 dl 10% tejszín, 3 dl tej
késhegynyi curry
só, bors, púpos kávéskanálnyi édes parikapor
maroknyi friss bazsalikum a kertből :)
2 evőkanálnyi vaj
2 evőkanálnyi liszt
15 dkg sajt


Elkészítés:
A vajat teflonedényben felolvasztom, rászórom a lisztet, gyors kevergetés mellett morzsásra keverem, és hozzáöntök 3 dl tejet, és egyenletes krémmé keverem. Hozzáöntöm a tejszínt (és ha van még tejet), sózom, borsozom, paprikázom curryzem, reszeltsajtszórom, kevergetem. Beleszórom a rákot, amiket elfeleztem, hogy többnek látszódjon. Hozzáöntöm a gnocchit, és 10 percig főzöm együtt. Sokszor kell kevergetni, mert ahogy sűrűsödik hamar lekap az edény


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések