Zablepény
Ezt a receptet régóta tartogattam, mert újra akartam fotózni. Viszont ez már nem valósul meg a jövő nyárig, így be kell érnetek ezzel a fotóval!
Az amerikai palacsinta mintájára...
1 teáskanál sütőpor
Keverd el a liszttel a sütőport, majd a többit is add hozzá. a lényeg, hogy hagyjad állni egy éjszaka, hogy jól megszívja magát a zabpehely a tejjel.
Az amerikai palacsinta mintájára...
Hozzávalók:
Vagyis végy egy 3/4 bögre száraz müzlit (zabpelyheset), ami nem ízesített és nincs benne kukorica pehely (mert megszottyad benne)
1/4 bögre liszt (durum, teljeskiőrlésű)
1 bögre tej
1 tojás1 bögre tej
1 teáskanál sütőpor
Ízesítheted még tejbe áztatott vanília magokkal, vagy citromhéjjával is!
Keverd el a liszttel a sütőport, majd a többit is add hozzá. a lényeg, hogy hagyjad állni egy éjszaka, hogy jól megszívja magát a zabpehely a tejjel.
Teflonedény közepére lassan csurgasd a tésztát és lassú lángon süssed meg mind a két felét, akár többször is forgasd meg, hogy jól átsüljön.
A liszt azért kell bele, hogy megkösse a serpenyőben a szabadonfutó tejet. A napraforgó megpirítva nagyon passzol.
Mi reggelire és joghurttal esszük, de eperszezonban az a legjobb! Apropó eperszezon! A kislányom!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése