2011. április 8., péntek

Magyar lány, Angliából hozott amerikai palacsintája

Szóval Kata járt Angliában Jamie főzőiskolájában és az ő bejegyzéséből idézek. Az eredetit itt találod.
Ez az amerikaiak bögrés palacsintája, ami szuper reggeli, finom, egyszerű, jól variálható és szép.
Egy adaghoz szükség lesz egy bögre lisztre, egy bögre tejre, egy tojásra és egy csipet sóra valamint minden dl liszthez fél teáskanál sütőporra (igazából mindegy, hogy milyen bögrét használunk, csak ugyanazzal mérjük a mennyiségeket, az angolok „self raising” lisztet használnak, itt a sütőpor már eleve bele van keverve a lisztbe). A hozzávalókat összekeverjük.
Egy teflon serpenyőt fölhevítünk és egy fél merőkanál masszát a közepébe csöpögtetünk lassan. Közepes lángon, zsiradék nélkül sütjük néhány percig, nem szabad letapadnia, kis buborékok képződnek benne sütés közben. Megfordítjuk és készre sütjük.
Juhar sziruppal, mézzel, lekvárral, friss gyümölcsökkel, joghurttal vagy bármilyen finomsággal, frissen fogyasztandó.

2 megjegyzés:

  1. (: Nahát, micsoda recept :)Tök szép lett a fotó! Emlékszem, mikor én először sütöttem, akkor épp az utolsó falatot toltam be a számba elégedetten, mikor eszembe jutott, hogy le kellett volna fényképezni...

    VálaszTörlés
  2. Én meg szépen megvárattam veletek míg kihül. Ilyenek a blogosok...

    VálaszTörlés