Konyha próba: zöldséges pirított borjúpaprikással
Lázár azt mondta, hogy így készítsem a borjúpaprikást. Nem hibázott, jó a recept. És persze az új konyhához új piac is tartozik, ezért a Fény utcai piacon, gyönyörű borjúkockákat vásároltam. Az is jó volt.
A körettel szenvedtem, de végül az is jól sikerült.
Sztrapacska mintára akartam készíteni egy ligh-os verziót: a fele krumpli helyett reszelt répát akartam beletenni, ezut megbolondítani egy kis medvehagymával. Kifőzni nem volt jó, de a masszát kevéske olajon megsütöttem.
Borjúpaprikás hozzávalók (én 1 kg-ból csináltam):
2 és fél kg borjúcomb, vagy lapocka
20 dkg zsír
4 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
pirosarany
só
törött bors
fűszerpaprika
Egy kevés zsíron megfonnyasztjuk a nem túl finomra vágott vöröshagymát és hozzáadjuk a lehetőleg apró kockára vágott borjúcombot, vagy lapockát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fokhagymagerezdeket szórunk rá és némi pirosarannyal fejezzük be az ízesítés első szakaszát.
Felengedjük vízzel és lassú tűzön, addig pároljuk, amíg a leve be nem sűrűsödik. Ekkor beledobjuk a paprikát és a paradicsomot és meghintjük pirospaprikával. Fedő alatt addig hagyjuk szerényen rotyogni, amíg a hús vaj puha nem lesz.
Köret:
1/2 kg hámozott, reszelt burgonya
1/2 kg hámozott, reszelt répa
40 dkg liszt
2 db tojás
Só, bors
10 szál apróra vágott medvehagyma
A hámozott krumplit, répát lereszelem és gyorsan összekeverem a tojással, sóval, liszttel. Serpenyőbe kisütöm, kihűlve lehet szaggatni, akkor már megdermed. Frissen olyan mint a püré.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésTetszik a blogod címe, kedvelem a szójátékokat.
VálaszTörlésA köreted érdekes. Majdnem tócsni, cicege ... stb., csak nem formáztad meg a sütés előtt.
Az étel nevéből szerintem kifelejtettél valamit.