Sztrapacska - anya módra
Hozzávalók:
1/2 kg hámozott, reszelt burgonya
20 dkg liszt
1 db tojás
Só, bors
Pirított szalonna
Juhtúró
Tejföl
Tipp: Én 75 dkg krumplit használtam, hogy biztosan 4 adag legyen. Persze a többi hozzávalót is ennek megfelelően növeltem. (Köszi Era :)
És a liszt felét teljeskiörlésűvel helyettesítettem. A tészta úgyis egy kicsit barna a reszelt krumplitól.
A hámozott krumplit lereszelem és gyorsan összekeverem a tojással, sóval, liszttel. Lobogó vízbe szaggatom és a víz tetejére érkezetteket leszűröm. A kockára vágott szalonnát megpirítom. Még melegen keverem össze a juhtúróval. Tejföllel tálalom.
Ár:
1 kg krumpli: 200 Ft
Juh túró: 500
Tejföl: 200
Szalonna: 400
egyebek: 200
egyebek: 200
Összesen: 1500 Ft/4 fő= 375 Ft/fő
Szia Drága!
VálaszTörlésÜdv a körben...
Szóval ahhoz a liszthez nem kell semmi, csak víz, mert gyárilag belekevertek mindent. Csak ajánlani tudom, van tökmagos, teljes kiőrlésű stb.
Jé, én is pont így csinálom már évek óta: heti 2x-3x főzök, több félét, így mindig van otthon meleg kaja. Én azért is szeretem ezt a rendszert, mert vannak ételek, amiket főzés közben megunok és nem esik jól frissen enni... pl. egy jó rakott krumplinak sokkal jobban örülök másnap.
VálaszTörlésMegveszi a hozzávalókat. Megpucolja, megfőzi. Megkóstolja. Felkarikázza. Megkóstolja. Összerakja. Megsüti. Megkóstolja. Megunja. Lehűti. Másnap előveszi. Örül neki :)