New York-i sajttorta-Edit receptje
Ez az első bejegyzésem! Érdekes, mert kétévente egyszer sütök, de a délután érkező vendégeket valami finommal akartam várni. Ezen a héten sütöttem mást is, de azzal még kísérletezek, talán meglesz a tutti.
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült keksz (pl. Hobbits)10 dkg vaj
65 dkg natúr tejszínes krémsajt (Philadelphia)
15 dkg cukor
1½ evőkanál finomliszt
1 vaníliarúd
1 citrom
1 dl tejföl
3 tojás
(A tetejére: 30 dkg friss vagy felengedett, mirelit eper 1 zacskó piros tortazselé)
A tortát betesszük a meleg sütőbe, és 50 percig sütjük. Ennyi idő után nincs mese, ki kell venni, még akkor is, ha úgy látjuk, a sajtos krém nem sült teljesen át. Ahogy majd kihűl, tovább szilárdul még, ám ha túlsütjük, akkor kiszárad. Megvárjuk, hogy a torta kihűljön, aztán berakjuk 1 éjszakára a hűtőbe.
1 tízszeletes torta lesz belőle.
Tipp1:
Ez volt az eredeti recept, amit meg kell hagynom, hogy ez nem egy olcsó süti. Lássuk csak:5 db Philadelphia=5x350
Vanília: 500
Keksz: 350
Akácfa cukor: 500
Tojás: 100
Tejföl: 100
Málna: 300
3600 Ft+ idő, energia
Mascarpone: 800 (akciós) - 500 g
Tejszínes krémsajt 300- 150 gKeksz: 200 (piacon vettem a kekszet)
Vanília: 250 (fél vaníliát raktam bele)
Tojás: 100
Tejföl: 100
Málna: 300
Összesen: 2050 Ft
Tipp2:
A sütőbe valamit tegyél alulra, mert kifolyik megy kis lé az pedig füstölni fog!Tipp3:
Én a málnát mellé tálaltam, nem zseléztem rá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése