2011. február 17., csütörtök

Porozinkó, heeee?

Császármorzsa, tee!
Az összetevők arányaiért ez esetben is mindig felhívom anyut. Akkor készítek édességet főételnek, amikor leves is van. A kettő együtt egy ebéd. Én teljeskiörlésű lisztből készítettem, azért nem aranysárga, de az élvezeti értékéből nem veszít.

Hozzávalók:
25 dkg búzadara
25 dkg liszt (én teljeskiörlésűből tettem a 70%-át, a többi fehér liszt)
3 tojás
Reszelt citrom héja
4 dl tej
Vaníliás cukor, vagy tejben áztatott bourbon vanília
Kanálnyi vaj a sütéshez
Lekvár

Ezeket összekeverem, állni hagyom 10 percet. A vajon kisütöm teflonban, végén lekvár, aztán csók.

Költség:
Ennek meghatározhatatlan, az alapanyagok mindig vannak otthon. De a vanília 250 Ft (fél)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése