2011. március 19., szombat

Anyám "érzésre" arany pogácsája

Évekkel ezelőtt szépen felfelé ívelt a pogácsakarrierem: kezdtem simával, aztán lett hagymás, tökmagos, sonkás, bacon-ös...sütöttem reggelire ebédre vacsorára, ették Malajziától Kínáig a tésztámat...
Aztán a csúcs előtt a horvát barátnőm, Ljubica beszólt: annyit jegyzett meg, hogy mindig finom pogácsát készítesz, de az anyukádé a világ legjobbja! Paff! Másodikként nem is erölködök a témában tovább, így ezüstérmesként bemutatom az aranyat.
Szerintem csak liszt, élesztő, só, a többit anyám tudja. Fel is hívtam, hogy mesélje el, valamit bekamuzott szerintem, mert aztán ő sem tudja, vagy tudja, de ismeritek, azt az "érzésre" mennyiségű sót és az "érzésre" állagú tésztát. Hát ez ilyen.
80 dkg liszt
1 kocka margarin
1 kanál zsír
1 tejföl
fél élesztő (sárga kocka)
Ja és sajt a tetejére! Majd elfelejtettem, köszi Kata!

1 teáskanál cukrot 1-1,5 dl tejben megmelegíteni, élesztőt felfuttatni, a többi alapanyaggal összekeverni.
Ha le akarsz szorulni nemzetközi szinten a dobogóról, akkor keverj a végén a tésztába snidlinget vagy tökmagot...

2 megjegyzés:

  1. Te Gyöngyi! Ennek sajt van a tetején a kép szerint! Szép kis család :))))

    VálaszTörlés
  2. Helo Gyöngyi,

    nos a pogácsa most lett kész, de azt hiszem nyugodtan használhatnám önvédelmi eszközként.

    Mit csinálok szerinted rosszul? kellene hajtoganom? hány fokon süssem? Alul felül vagy csak az egyik?

    Ezuton is elnézést a megapogácsa recept elrontásáért. :)

    VálaszTörlés