2011. március 29., kedd

Fenyőmagos csirke üvegtésztával- gyors

Ha valaki megfejti, hogy  hogyan lehet az üvegtésztát sajátmagától elválasztani, az mesélje el! Próbáltam tépni, törni, olló nem viszi...már csak apám körfűrésze hiányzott. Na mindegy, úsztam a tésztaszilánkokban...Lehet, hogy fele adagos kiszerelésben kellett volna venni. Egyébként ha megázott, akkor a szabászolló jól viszi.
Kezdjük a tésztával, de úgyis elég a végén elkészíteni, mert 5 perc. A tésztát csak le kell forrázni, fürdőzni hagyni 5-10 percet, leszűrni, aztán nyakonönteni szójaszósszal és egy kis tökmagolajon (vagy olíván) megpirítani. A barnától és a zöldtől olyan erdész színe lesz, jól megy majd hozzá a sárga hús. Azt pedig úgy készítem, hogy a hagymát megpirítom, hús rádob. Nem öntöm fel semmivel, saját levében megfő. Fűszerek ugranak utána, bele a kókusz chips. Most jut eszembe, hogy egy kis mazsola is illene hozzá, mert a kókusztól kicsit édes lesz. Ezért csínján! ha reszelék, akkor teáskanálnyi, ha chips, akkor evőkanálnyi a kókuszból.
A végén pedig vagy pirított mogyorót, vagy fenyőmagot keverjél hozzá!

Hozzávalók 2 főre:
30 dkg csirkemell
1 közepes fej hagyma
kis maroknyi mazsola
2 adag üvegtészta (zacsi fele)
szezámolaj
opcionális: tökmagolaj
kókusz chips (vagy kókuszreszelék)
curry, kurkuma, só, bors
maroknyi mogyoró vagy fenyőmag

Költség:
csirkemell 400 Ft
üvegtészta 500/2=250 Ft
Egyebek (amik természetesen a spejzban halomra raktározva vannak): 300 Ft
Összesen: 950 Ft/ 2 fő, 475 Ft/fő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése