2011. március 25., péntek

Laza túrógombóc-low

Ez az egyik kedvenc desszertem! Valamihez hozzácsatolt ajándék volt a mindmegette.hu szakácskönyve. Rongyos a túrógombóc oldala.
Én azt mutatom be, hogy hogyan készítsd el kalóriaspórolósan.
Aztán nem ám túladagolni!

Hozzávalók:
4 dl l tej
10-12 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
5 dkg cukor, de én ezt nyírfacukorból készítettem, de helyettesítsd azzal, amiben hiszel
0,5 kg túró
fél szál bourbon vanília
őrölt fahéj
zsemlemorzsa
1 pohár gyümölcsjoghurt

A tejet felforralod, hozzáadsz 1 dl vizet, majd beleszórod a búzadarát, a cukrot. Folyamatosan kevergeted és egy nagyon sűrű tejbegrízt készítesz. Jó keménynek kell lennie, hogy jó kis hógolyókat tudjál gyúrni. Ehhez a masszához hozzákevered a túrót, citromhéjat, félbevágott vaníliarúdnak a kikapart belsejét.
Megalkotod a gombócaidat, de készíthetsz szögleteset is! A zsemlemorzsát nem pirítod meg olajon, ahogy szoktuk, hanem teflonban kicsit megpörrented. Így is működik. Utána tegyél a morzsához fahéjat, ebben hempergesd meg a golyódat, kockádat.
És ne tejföllel fogyaszd, hanem nagyon jó hozzá bármilyen gyümölcsjoghurt. Én stílusosan fahéjas-almás joghurttal ettem.

2 megjegyzés:

  1. Megcsináltam, isteni!!!!
    Köszi, bár én hízókúrán vagyok!Teletömtem cukorral....

    VálaszTörlés
  2. huh ez nagyon jó! sikere volt :)

    VálaszTörlés