2011. március 11., péntek

Spárgakrémleves lazac kroutonnal

Nálam a krémlevesek egy platformra készülnek: hagyma pirít, zöldség kicsit megkapat, felönt, alaplé (vagy kocka) tej,  behabar, turmix. Ezzel sem volt másképp. A főzőiskolában másképp is tanultam, majd azt is bemutatom.
Akkor részletesebben a leves:
Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
1 csokor spárga
2 közepes burgonya
1 dl tejszín (ha lehet 10 %-os)
1 dl tej
curry, só, bors
10 dkg lazac

Forró olajon hagymát üvegesre pirítod, a spárgát meg kell pucolni, levágni a végét, lehuzigálni a szálakat, majd ezt is rádobod a hagymára. Ha szereted a curry-t, akkor most tegyél egy kiskanállal az olajra. A curry olajban oldódó fűszer, így lesz intenzív az íze. Ezután felöntöd az alaplével, vagy forralt vízzel, amibe beleteszed a kockát, szükségszerűen sózod, borsozod. A felaprított burgonyákat beledobod és hagyod főzni kb. 15 percig. Egy kicsit habos lesz, a tejtől, de ha készre főtt minden, botmixerrel, vagy turmix-szal összekevered és kész is. Ha nem elég sűrű, akkor burgonyakeményítővel még sűrítheted, de szerintem elég lesz. A sózott lazacot pedig kis olajon és szezámmaggal megpirítod és ezzel tálalod!

Költségek:
csokor spárga 300 Ft
burgonya 50 Ft
1 dl tejszín, tej: 250 Ft
10 dkg lazac: 500 Ft
Összesen: 1100 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése