2011. április 19., kedd

Édesburgonyás medvehagymás saláta

Nem bírok lekattanni a medvehagymáról!
A fülembe jutott az a szó, hogy édesburgonya, pont a CBA-ba volt is. Aranyárban van (900 Ft/kg), de szerintem ezt is ki kell próbálni. Meglepően narancssárga, és az íze is hasonlít egy kicsit a sütőtökre.
Egy hagyományos burgonya salátát készítek egy kicsit másképp, csak a krumpli helyett édesburgonya van a hagyma helyett pedig medvehagyma.
A színösszeállítás is passzol a tavaszi hangulatomhoz: narancs, zöld, rózsa


Hozzávalók 2 főre:
3 nagyobb édesburgonya megpucolva, kockázva, sósvízben főzve
4 szál virsli tűzön megpirítva
kis köteg medvehagyma szálasra vágva
fél doboz kukorica konzerv
2 pohár joghurt
pár csepp szuper fehérboros balzsamecet (ha ecet van benne, ne egyél bele mustárt)
Ha nincs baltsamecet, akkor egy kanál mustár
1 kanál majonéz

Költségek:
Burgonya 450 Ft
virsli 400 Ft
joghurt 200 Ft
Medvehagyma 150 Ft
Összesen: 1200 Ft

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet ez az édesburgonyás recept, ki fogom próbálni, köszi.

    VálaszTörlés
  2. Akkor ezt figyeld!
    Felkockázol 2-3 nagyobb (min. másfél ökölnyi)édesburgonyát és negyedekre vágsz két lila hagymát. Egy jénai edény aljába kb. 3 evőkanál olíva olajat öntesz, belereszelsz egy fej fokhagymát, frissen őrölt borsot, sót. Beleforgatod a burgonyakockákat és a lila hagymát. Forró sütőben kb. fél óra alatt aranybarnára sütöd. Mikor még forró, kiveszed a sütőből és egy fél feta sajtot rámorzsolsz. Köretnek mennyei. Egy buktatója van csak, hogy annyira finom az édes sült burgonya és a sós feta együtt, hogy már tálalás közben tele lesz vele a szád.

    VálaszTörlés
  3. Na majd megfigyelem és beszámolok róla!

    VálaszTörlés