2011. április 26., kedd

Kukorica leves mexikói módra

Gondoltam csapunk egy mexikói lakomát. Ez az előlötty.

Hozzávalók:
közepes faj hagyma
2 dl tej
1 dl tejszín (10%-os)
fél liter levesalap, vagy kocka
1 közepes burgonya
1 bögre/konzerv kukorica
4-6 evőkanál kukorica dara
petrezselyem
chili
só, bors

A hagymát megpirítod, rádobod az apróra kockázott krumplit, pirítod, majd a kiskanál chilivel összekvered. Gyorsan felöntöd a levesalappal (vagy vízzel és kockával) tejjel, tejszínnel, majd beleteszed a kukoricát. Fűszerezed! Hozzáadod a petrezselymet és főzöd 15-20 percet. Botmixerrel megfutod kicsit a levet, majd hozzáadod a kukorica darát, és ismét forralod.
A nem diétázok még folyamatos keverés mellett egy kis tejfölt is tehetnek bele.
Torilla chips-szel tálaljuk.

A receptet megpróbáltam egy mexikói étterem levese alapján koppintani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése