2011. április 5., kedd

Nyelvre nyelvhalat!

Olyan szép fehér húsú hal volt ez, nem lehetett ott hagyni a boltban a jégkockákon...Gondoltam jobban örülne egy kis sütőnek. Hát ha ő már nem is mondott erről véleményt, én publikálom a miénket.

Hozzávalók 2 főre:
40 dkg fehér húsú halfilé, lehet ez pangasius is
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
5 dkg darált mandula (jól használható a mandula reszelék is)
5 evőkanál olíva olaj
1 csokor friss petrezselyem finomra vágva
2 evőkanál tetszés szerinti (érted?) zöldfűszer (pl. bazsalikom, kaukkfű, snidling - vagy vegyesen) finomra vágva
1 teáskanál reszelt citromhéj
só, bors

Körethez én céklás krumplit készítettem, megihletett a gyerek ebédje, így együtt ettünk :)
2 cékla
4 közepes krumpli

A halszeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát, olívaolajat, zöldfűszereket, citromhéját és a mandulát gondosan összedolgozzuk. Az elkészült keverékkel megkenjük a halszeletek egyik oldalát és feltekerjük. Megtűzni nem szükséges, megtapad. Fóliával letakarva 20 percig sütjük, majd 5 percet anélkül, hogy megpiruljon!
A krumplit és a céklát megfőzzük, összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges tejjel higíthatjuk.

Költségek:
Halfilé: 1100 Ft
Cékla 200 Ft
Mandula: 150 Ft
egyebek 200 Ft
Összesen: 1550 Ft/ 2 fő, 775 Ft/fő

A hal receptje egy 2009-es Ízek és érzések lapból való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése