2011. április 21., csütörtök

Zöldséges kuszkusz csirkecombbal

Ha unod a rizs-krumpli köreteket...
Hozzávalók:
A zöldséges keverékhez:
2 póréhagyma
1 kaliforniai paprika
opció: 2 bébicukkini, 1 padlizsán, fél kínai kel
1 nagy répa
1,5 bögre kuszkusz (couscous)
3 bögre forró zöldséglé
1 marék olajos mag (szezám, len, szeletelt mandula, stb)
1 marék mazsola
4 csirkecomb
Grill fűszer

A csirkét befűszerezem, zacskóba teszem, mellé dobok 3-4 durvára vágott fokhagymát, alágyújtok.
Az olajat egy teflonba/wokba öntöm. Felszeletelem a zöldségeket, majd összepárolom őket (először a hagymát, majd a paprikát, a kelt, a zellert, aztán a cukkinit és a padlizsánt pirítom). Amíg párolom a zöldségeket, a kuszkuszt felöntöm egy nagy bögre forró zöldséglével, és letakarom, hogy megduzzadjon. Ha kész, belekeverem a mazsolát, majd a tetejét pirított magokkal szórom meg. Erre halmozom a párolt zöldségeket.
Az eredeti recept külön főzi a kuszkuszt és a zöldséget, én kimondottan egybe szerettem volna.

Ne hagyd a sütőben a csirkét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése