2011. május 9., hétfő

Ismét: édesburgonya - egy próbát megér!

Az édesburgonyás bejegyzésre érkezett a javaslat Katától, akik fillérekért vásárolták külhonban az édesburgonyát.
Tudom, tudom, nagyon drága, de ha szereted az új ízeket, ezt ki kell próbálnod és igaza van a Katának az édesburgonya és a sós feta együtt szuper! Mi köretként ettük, de magában vacsira is nagyon jó.

Hozzávalók (3 adaghoz):
1 fej lilahagyma (nekem csak vörös volt)
2 gerezd fokhagyma
1 kg édesburgonya
10 dkg feta sajt
olívaolaj
só, bors

Az edény alját meglocsolod olívaolajjal, beletöröd a fokhagymát, sót, borsot, rászórod a megtisztított édesburgonyát és a csíkokra vágott hagymát, összeforgatod, letakarod és be a sütőbe 30-40 percre. Az utolsó 10 percben leveszed a takarást és amikor kész, rátöröd a fetát és tálalod.

Költségek:
1 kg édesburgonya 900 Ft
feta sajt 300 Ft
egyebek 100 Ft
Összesen: 1300 Ft, 430 Ft/fő

3 megjegyzés:

  1. Szép lett:) Le az édesburgonya árakkal! Olcsó édesburgonyát a magyarnak!

    VálaszTörlés
  2. itt nagyon olcsó:) nyami, ezt ki is próbálom.

    VálaszTörlés
  3. Remélem a szomszédban laksz!

    VálaszTörlés