2011. június 6., hétfő

Borsós sajtszuflé

Mindig is vágytam szuflé edényekre, de tudtam, hogy nem édességeket fogok benne készíteni. A tál 2 évet várattatot magára és amikor megkaptam Judittól ajándékba ezt a párost, akkor még egy évet érett a recept. Megjött!
Sajtszuflé! Ígérem lesz folytatás, mert tetszik, variálható, egyszerű és nagyon finom!

Hozzávalók (2-3 fő részére - attól függ, hogy hogyan osztod el a az anyagot és mekkora a tálad):
15 dkg juhsajt
3 tojás
fél csésze reszelt cheddar sajt
friss zöld fűszerek (petrezselyem, snidling)
fél bögre borsó
szezámmag
curry

Tedd a juhsajtot és a tojásokat a turmixgépbe keverd teljesen homogénre. Add hozzá a cheddar sajt felét és épp csak keverd hozzá, hogy a sajt darabos maradjon. A massza 2/3-át öntsd ki a két (-három) tálba a maradékhoz add hozzá a borsót és egy csipet curry-t és megint csak keverd meg a turmixban. Ez a massza már keményebb, így ha beleteszed a kiöntött krémbe kicsit elsüllyed. a tetejét szórd meg a maradék chedarral és szórd rá a zöldfűszert és egy kis szezámmagot. Süsd 40 percig  180 Celsius fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése