Tejszínes rákos tészta

A hűtőben mindig lapul rák, zöldség, a spejzben pedig tészta. Az alapanyagok adottak voltak, ezt találtam ki belőlük.
Hozzávalók:
- tészta 2 főre (én a Lidlben vásárolható spenótos tésztára szavaztam, nekem a spenót mindig passzol a rákhoz, lazachoz)
- kis tasak rák (szintén a Lidlből)
- 3 maréknyi ( két maréknyi )fagyasztott vegyes zöldség (zöldborsó, brokkoli, karfiol, répa, kukorica) Persze lehet frissből is készíteni, de olyan kényelmes, hogy már meg van pucolva, vágva és nem marad a hűtőben a karfiol másik feje
1 dl tejszín, 1 dl tejföl/ 3 kanál natúr vajkrém
só, bors, késhegynyi kurkuma

A tésztát, zöldséget sós vízben megfőzöm. A rákot felolvasztom a serpenyőbe és amikor még nem fagyos hosszában elfelezem (ettől bekunkorodik és biztosan átsül), aláöntök egy kis olajat, sózom, borsozom és felöntöm a tejszínnel, és a sűrítménnyel (tejföl, vajkrém), hozzáadom a kurkumát, beleöntöm a zöldséget és hagyom egy picit összefőni. A kész tésztával tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések