A recept Limara pékségéből való. Kattintsatok oda, mert nagyon sok és szép pékdolgai vannak.
Viszont le írom az engedélye nélkül (nem találtam elérhetőséget az oldalán), mivel ez az én rongyos receptkönyvem és itt tárolom a kedvenceket (talán nem haragszik meg érte).
Férjem szerint olyan mint a kenyerünk, csak csomó van rajta. Hát a lelkes készülődés után ez a komment rányomta a napomra a bélyegét.
"Hozzávalók:
- 70 dkg BL 80 liszt
- 2 tk. só
- csipet aszkorbinsav
- 250 ml víz
- 220 ml tej
- 5 dkg vaj
- 1 tk. cukor
- 2 dkg friss élesztő
A vajat nem kell megolvasztani, a hűtőből kivéve apró kockákra vágva tettem a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütőgép üstjébe. Dagasztó programon 20 perc alatt közepesen kemény tésztát dagasztottam. Ha a tészta túl lágy lenne, lisztet kell még hozzátenni, ha túl kemény kevés folyadékot. Azt figyelembe kell venni, hogy a hideg vaj lasabban keveredik el, ezért a folyadék pótlással várni kell kicsit.
Zsemle falatozás |
Reggel az egyik tepsi zsemlét lekentem tojással, megszórtam szezámaggal, így kezdtem hideg sütőben sütni, a sütőt 200 fokra állítottam. 30 perc kellett nekik. Vagy...
...alaposan lepermeteztem őket vízzel, megszórtam szezámmaggal (mákkal is lehet) és egy másik, ugyanakkora tepsit borítottam a tetejére. Így gőzös közegben sültek. Nekik elég volt 20 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése