2012. január 3., kedd

Lepény serpenyőben

Ez a mostani kedvencem és Ágiék erről maradtak le! Ez egy olyan vendégváró, hogy egy óra alatt meg van a kaja közben elpakoltál és porszívóztál.
A legtöbb időt a sodrófázás vette el, de ez a kis bűn megbocsátható. 2 vendégnek ideális gyors étel, olyanokból, ami általában van otthon.
Hozzávalók 6 db lepényhez:
1 kg liszt
3 tk. só
6 ek. olaj
3 dl víz, 3 dl tej
4 dkg élesztő
1 csipet cukor
Tölteléknek: sonka, szalámi, újhagyma, fokhagymás tejföl, sajt, sajt, sajt... és bármi

A langyos tejben (+ cukor, csipet só) felfuttatom az élesztőt. Közben előkészítem a tölteléknek valót: szalámit vágok, újhagymát szeletelek, fokhagymát török a tejfölbe, sajtot reszelek...
A tejbe, beletesszük a lisztet, vizet, olajat, sót és összegyúr. Sok lisztet hagyunk még a sodráshoz. 12 egyenlő gombócra lesz szükségünk, ezeket vékonyan kinyújtjuk, rápakoljuk laposan a tölteléket, rá a fedőlepény a teteje, a szélét összenyomkodjuk és egy nagy méretű serpenyőben 4-4 perc alatt kisütjük.

2 megjegyzés: