2012. március 12., hétfő

Hamis rizottó igazi rákkal- fél óra alatt étel az asztalon

Az ember lánya járjon nyitott szemmel! Mostanában kedvencem a rizottó, a rák pedig öröklibling.
Ancsúr készítette el az elődjét, ennek alapján én is a enyémet. Azt hiszem elismerő volt, amikor a férjem bejelentette, hogy milyen jó neki, hogy gasztroblogger van a háznál.

Hozzávalók:
- 1,5 bögre rizottó rizs
- 1 csomag garnéla rák (volt egy fél megbontott is, az is ment bele, hát nem rontotta el)
- fél doboz kukorica
- 2 dl tejszín
- snidling
- marék bazsalikom

A rákokat megpirítom. Amit én vettem az előre fűszerezve volt, tehát sok dolgom nem volt vele.

A másfél bögre rizottó rizst feltettem 1 bögre vízzel, fél húsleves kockával (itt a hamisság) főni, kis vegetával, majd utána öntöttem a második bögre vizet, fél deci bort, és ha ezt is felszívta jöhet a harmadik bögre tejszín, víz keverék (10 %-os). Ha összemelegedtek, bele a bazsalikom, aprított snidling, kukorica. Ha rotyogott egy kicsit, akkor mehet bele a rák is, ha szomjas, akkor mehet még egy kis tejszín is. Fél óra, nem kell pucolni semmit!

2 megjegyzés:

  1. Húúú, tudtam, hogy te valami trükkel megbolondítod, legközelebb én is így csinálom:)

    VálaszTörlés
  2. Viszek neked haza kókusztejet, ugyanis ma megfőztem ezt újra, és azzal bolondítottam meg. Isteni lett!!!

    VálaszTörlés