2012. február 11., szombat

Sonkás, kukoricás muffin

 Szeretem ezt a receptet, mert összekeverem, kiöntöm, sütöm és kínálom. Egy baj van vele, hogy egy vendégségbe kötött ki a többi süti mellett, és karácsony után már nem nagyon kívántak az emberek édeset enni, és a muffin formájú sós sütire rá sem hederítettek, míg nem menedzseltem egy kicsit.
A másik előnye azon túl, hogy gyors, otthon lévő alapanyagokból gyakorlatilag előállítható.

Hozzávalók:
20 dkg kukorica konzerv lecsöpögtetve
15 dkg sovány kockára vágott sonka, a pikánsabbaknak hadd szóljon: húsos szalonna
25 dkg liszt (én durumot használtam)
12,5 dkg reszelt parmezán sajt (vagy bármilyen otthon fellelhető tartalék). Parmezán mindig van
1 csomag sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
2 tojás
2,5 dl natúr kefír
0,8 dl natúr növényi olaj
egy kis szezámmag a tetejére

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a sütőformát kivajazzuk, vagy muffin papírral kibéleljük. A sonkát megpirítjuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval sajttal. Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a kefírt, olajat. A két keveréket összedolgozzuk és hozzáadjuk a sonkát.
A formákat 2/3-ig töltjük tésztával, és 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése