Judit meglepett (aki éppen borkurzusra jár) egy kis üveg borecettel, tokaji aszúból egy hozzápasszoló kis recept füzet kíséretében. Rákattantam már másnap az egyikre és a család elégedetten bólogatott.
Hozzáteszem azért ez nincs mindig így. Kit dicsérnek meg rakott krumpli után?
Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell
- 2 szelet bacon (helyett füstölt zsírnélküli sonkakocka)
- 2 dl tejszín
Tapendade:
- 5 dkg (kis maroknyi) lecsöpögtetett olajbogyó
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanák dijoni mustár
- 1 kávéskanál oregano
- 1 evőkanál olíva olaj
- 2 evőkanál tokaji borecet
Mixerbe összekeverem a tapenade összetevőit, közben a csirkét olajon pirítom a sonkával (ha túl sok a leve, akkor egy idő után leöntöm, és aláöntök egy kanálnyi olajat és akkor fog csak pirulni, különben főzöd a saját levében! Ha kész, összekevered őket a tejszínnel.
Köret:
- zöldségek (brokkoli, karfiol)
- sajt, sajt, sajt
- lilahagyma
A tepsi aljába lepakolom a zöldségeket, ráreszeltem egy kis sajtot, majd megöntöttem a dara-köles-víz keverékkel. Lefedve a sütőben sütöttem 30-40 percet, majd a feldelet lecseréltem sajtra és lilahagymára és rápirítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése