2012. április 18., szerda

Csőben sült zöldségek - vega

Vega az étel addig, míg másnap nem pirítok rá egy kis szalonnát. Úgy érzem ez egy kicsit kellett akkor.
Sajnálom a fotó nem túl jól sikerült, de már megismételhetetlen.
Ha ismét készül, ígérem lecserélem.
A receptet a GoodFood magazinban találtam, ahol számos más hétköznapi receptnek is neki fogok ugrani a jövőben. Ez a legújabb gasztró (BBC) magazin a piacon. Viszont a leírás ez esetben nem volt túl pontos.

Hozzávalók:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 tk. mustárpor (ezt mivel nem találtam a hétköznapi fűszeres polcon, egy kanál mustárral helyettesítettem)
6 dl tej
20 dkg cheddar sajt+ 10 dkg a tetejére
4 nagy fej karikázott burgonya
1 fej rózsáira szedett brokkoli
1 fej rózsáira szedett karfiol
20 dkg mirelit zöldborsó
egy kevés metélőhagyma

Feladat:
1. beshamell: olvasszuk meg az 5 dkg vajat egy serpenyőben, keverjük hozzá az 5 dkg lisztet (és a mustárport) és pirítsuk 1 percig. Fokozatosan keverjük hozzá a tejet, míg egyenletesen csomómentes nem lesz. Tegyünk bele sót! Ha krémes lett, keverjük hozzá a 20 dkg sajtot.
2. zöldségek előkészítése: főzzük 5 percig a burgonyaszeleteket, majd öntsük hozzá a a brokkolit és a karfiolt és még 3 percig forraljuk, majd csepegtessük le.
3 összepakolás: 2 burgonyányi (:)) szeletet tegyünk félre a többit öntsük (zöldségeket) egy hőálló tálba, pakoljuk rá a burgonyaszeleteket, és öntsük rá a mártást, majd a maradék sajtot. Süssük 30 percig 250 fokon letakarva és 5-10 percig fedetlenül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése