2012. április 5., csütörtök

Spenótos ricottás canelloni


 Meglepően nagyon pontosan voltak leírva a receptek a Nőklapjában. Pont annyi töltelék lett, amennyi canelloni volt és a mártás is jutott mindenhová.
Hozzávalók:
50 dkg mirelit vagy 1 kg friss spenót
50 dkg ricotta
2 gerezd fokhagyma
1 tojás és 1 sárgája
só, fehérbors
100+40+40 g reszelt parmezán
10 dkg vaj
10 dkg liszt
1,1 l tej
őrölt szerecsendió
24 db száraz canelloni

1. Töltelék: a spenótot megtisztítjuk, 4-5 percig pároljuk, jól kinyomkodjuk és apróra vágjuk/kiolvasztjuk a mirelit spenótot és 4-5 percig pároljuk. A spenótot összedolgozzuk a ricottával, fokhagymával, tojásokkal, sóval, fehérborssal, és a 100 g sajttal
2. besamel: a vajat összepirítjuk a liszttel, majd áééandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, majd a szerecsendiót. Ha kész, kihűtjük.
3. összerakás: elsimítunk néhány kanál mártást a tepsi aljában ( 20x30 cm). A spenótos krémet habzsák segítségével betöltjük a tésztába, majd egy sort kirakunk vele. Megöntjük a mártás felével és 40 dkg sajttal és újabb sort pakolunk rá, mártást, sajtot.
4. Sütés: 40 percig lefedve sütjük, utána 15-20 percet pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése