2012. június 6., szerda

Tárkonyos krumplileves pirított sonkával

Azt elmondhatom, hogy nem vagyok egy nagy leves készítő, de ha csinálok, az azért elég jól szokott sikerülni.
azt gondoltam, hogy kezdek kifogyni az ötletekből, de ezt ki kell próbálnod!
Hozzávalók:
fél kg régi burgonya
fél nagy, vagy egy közepes hagyma
2 dl levesalap, vagy kocka
4 dl tej
2 dl tejszín
kiskanálnyi szárított tárkony
2 csomag (20 szelet) vékonyraszelt sonka


A hagymát megpirítod, rádobod a burgonya kockákat, kicsit megkapatod, és felengeded 2 dl levesalappal 3 dl vízzel, vagy fél liter vízzel és egy kockával (lehet picit füstös). Sózod, vegetázod, borsozod tárkonyozod és hagyod főni egy 25 percig a burgonyát. Majd beleteszed a tejet, tejszínt, 5 perc míg összefő, botmixerrel szétzúzod. Serpenyőben a vékonyra szelt, csíkozott szalonnát keményre pirítod, jól süljön ki a zsírja és ezzel tálalod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése