2012. október 30., kedd

Diós répatorta mascarponeval

A jégbüfé alattunk. Már szinte végigkóstoltuk a kínálatot a látogatóba érkező barátaink által. Üzenem mindenkinek, hogy a 20 méterrel odébb lévő Auguszt sokkal jobb!
Egy (két) süti erejéig kanyarodjunk vissza a Jégbüféhez: a répatorta (és a túrórudi szelet) bizalommal fogyasztható.
Annyira bejött, hogy utánanéztem és itt megtaláltam a titkot.
És jelentem a mascarpone egy kicsit behűtve szépen szeletelhető. Másnapra ne tartogassunk belőle, mert megsárgul.


Tésztához:

10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg barnacukor
5 dkg finomliszt
1 púpos tk sütőpor
1-2 mk fahéj
késhegynyi gyömbér
késhegynyi szegfűszeg
225 g reszelt sárgarépa
125 g durvára darált dió
1,3 dl napraforgó olaj
2 db tojás
1 narancs reszelt héja
kevés vaj, liszt a tepsi kikenéséhez
Mázhoz:

10 dkg krémsajt
12,5 dkg mascarpone (helyettesíthető krémsajttal)
20 dkg porcukor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése