2012. november 20., kedd

Mogyorós pirított tészta

Ahogy nézegettem a régi képeket, rábukkantam erre a fotóra. Uram nagy kedvence!

Hozzávalók:
1 csirkemell
2 dl tejszín (ezt kivételesen 20%-osból készítettem)
1-2 dl tej
fél csomag tészta
2 maroknyi sótlan mogyoró
fél hagyma
olaj, só, bors
szójaszósz


Felteszem a tésztát főni.
A serpenyőben a mogyorót megpirítom és félreteszem. A felvágott hagymát forró olajon megpirítom és lassú tűzön egy kicsit édesítem. Hozzáöntök még egy kis olajat, megvárom míg forró nem lesz és rádobom a csirkét, pirítom. Ha kész a húson a kéreg, felöntöm a tejszínnel, tejjel és egy kicsit sűrítem, hozzáadom a mogyorót. Ha kész a tészta, azt is megpirítom egy kis olajon és összekeverem a hússal, meglocsolom a szójaszósszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése