2013. április 11., csütörtök

Epres-csokis szülinapi torta



Hetekig terveztem, beszéltünk Jankával róla, hogy mi készítjük a keresztgyerekek szülinapi tortáját és amikor csak keverni kellett volna a hozzávalókat, nem volt kedve.
Piiiif!
Egyszerűen finom lett, persze a gyerekeket sokkal jobban érdekelte a marcipánfigura a tetején...


20 dkg vaj
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
2 kanál kakaópor

A vajat előre a mélyhűtőbe teszem egy fél órára, majd összemorzsolom az összetevőkkel, a tortaforma aljába nyomkodom és 20 percet sütöm.

Epres-csokis réteg:

60 dkg eper
20 dkg cukor
3 tojásfehérje
1 tojás
1 citrom leve
8 dkg liszt
5 dkg étcsoki
1 kanál kakaópor

Az epret kockázzuk fel, majd vegyük ki az 1/3-át.
Keverjük össze az epret a tojásokat, cukrot, citromlevét, lisztet és turmixoljuk össze az eperdarabokat.
Öntsük a langyos tortaalapra a felét, szórjuk rá az 1/3 eperdarabot és süssük kb. 20 percet, hogy csak egy picit remegjen a közepe. Az epresmasszába keverjük bele az olvasztott csokit, kakaóport és ezzel süssük készre a tortát.

1 megjegyzés: