Házi pestós csirke coleslaw salátával
Kicsit vissza kell vennünk a szénhidrátból, mert a kisfiam kezd lekattanni rólam, nekem sem igényem már az extra kalóriabevitel.
Semmi extra ebéd, de nagyon igénykielégítő, jó párosítás. Szerencsére más már kitalálta a coleslaw és a pestót is.
Pestós tésztáról már írtam és kelt tésztába is tekertem, csiga készült belőle.
Hozzávalók a pestós csirkéhez 2 fő részére:
fél csirkemell
2 evőkanál tökmag, vagy 2 kanál donum terrae tökmagkrém
2 kanál donum terrae diókrém
maréknyi bazsalikum
4-5 levél menta
4 kanál olívaolaj
Ezeket a hozzávalókat tumixoljuk össze (kézirobot késsel ellátott tálkás verziója tökéletes erre) , ezzel pácoljuk be a szeletelt csirkemelleket, fél óra múlva pedig teflonban süssük ki. Kicsit égessük oda, jó kis ropogós burok képződik a magos krémmel.
A salátához:
0,5 kg fejes káposzta
Egy kisebb sárgarépa
Kb. 150-200 g majonéz
1,5 dl tejszín
2 evőkanál almaecet (vagy más gyümölcsecet)
Kb. 2 teáskanál porcukor
Megjegyzések
Megjegyzés küldése