Mit eszik a blogger, ha nem főz 1. - ételfutár

A lehetőségek számlálhatatlanok, de összefoglalok.
Előfordul olyan, hogy nem főzök? Ajaj, de hányszor! Ha nem fér be a rövidke délelőttbe a tervezés, bevásárlás, aprítás, főzés, akkor aznap már nem dicsérik meg a főztömet. Akkor maradnak a következő lehetőségek, amik egyáltalán nem pénztárca kímélőek. (Ugye mindig mondtam, hogy megéri főzni!) Alkalmanként persze belefér egy jobb étterem, kedvenc hely, de ha a hosszabb távú konyhai krach beüt akkor mi van?

1. Ha az utcai gasztrónak hódolok
Sok jó és új étterem nyílt a mi utcánkban. pl. Zuppa, a levesező, Nemo a halkedvelőknek és egy wok bár is. Tervezek róluk is írni, csak győzzem oltani az ötleteket. A Zuppát leszámítva ezek nem a legolcsóbb megoldások, de megfizethetőek. Ebéd 1500 Ft.

2. Streetfood
Ez most nagyon menőőőőő! Ha a hamburgerhús nem hitvány , akkor a többihez is értenek és nem vetjük meg a jól megrakott bucikat.
Nekem a gyros is tökéletes, de egyedül Hassan tudja, hogy milyen a nem mocsingós csirke, ő pedig a Camponánál van, elég messze, de mi megyünk hozzá majdnem minden héten. 600-900 Ft

3. Kifőzde
Sajnos nem nagyon bírom ezeknek a menzáknak a minőségét. Lehet szerencsénk egy jófajtával, de nekem ezek mindig zsírosak. Legtöbbször kirántott húst, vagy főzeléket eszek itt 1000-1200 Ft-ért.

4. Otthon az étterem -ételfutár
Ha nem az utcán keresek gyorsan valamit, de egy fél óra várakozás még belefér, akkor vendége lehetek a város számos éttermének. Itt nem csak pizzát és hamburgert lehet rendelni.  Azt a kiszolgálást most a legújabb fooodpanda, vagy a netpincer teljesítheti. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a gyerek otthon az ágyában alszik, mi meg éhesek vagyunk. És azt azért tudjuk, hogy éhes nőnél nincs hisztisebb!
Több, mint 100 étterem és számos ízvilág várja az ennivágyókat a foodpandánál; magyaros ételek, burger, kínai konyha, sushi, pizza, minden, amit az éhes pocak megkívánhat.
A foodpanda arra törekedett, hogy a netes rendelés nagyon gyors legyen. Pár kattintással meg is rendelhetjük a körzetünk ételét. Bár a keresője nem tökéletes, de letisztult a kezelő felülete.
Az is szimpatikus, hogy nem kell előre regisztrálni, bejelentkezni ahhoz, hogy végigböngésszük a kínálatot. A rendelést az lassíthatja, ha valamilyen korlát van: vagy minimális rendelés, vagy kiszállítási díj. Ami persze érthető. De amikor megéheztem egy jó Hummus báros falafeles-hummuszos pitára, gyorsan kattintottam, de csak 5000 Ft felett lehet rendelni. Persze éhes vagyok, de 6-ot nem tudok megenni...Így esett a választásom a Hummus Pointra. Jött egy
Sabih (zöldségek, tojás, káposzta, pirított padlizsán) laffában (amiről foggalmunk sem volt, hogy mi), Hummusz falafellel, laffával (pita, kenyér, lepény) és egy joghurtos padlizsánkrém. Két főre 3100 Ft. Sajnos kép nincs a rendeléseknél, ez is lassítja a böngészést. Viszont 20 perc alatt itt volt! 1 órát ígértek, de mire lenyomtam az entert szinte már szólt a kapucsengő. Laffa egy kicsit megszottyadt, lefotózni nem volt érdemes, se idő, de tényleg finom volt. Sok zöldség...hmmmm

5. Rendelősdi
Ha már 12.00-kor akarom kitalálni, hogy mit egyek fél óra múlva, akkor az ételházhozszállító cégeket, akiknél előző nap 14-16.00-ig kell leadni a rendelést, már fújhatom. Pedig ez a legolcsóbb megoldás. 6-900 Ft-ból, az ajtószőnyegen van a betevőd. Optimálisra kalkulálnak, csak kiszállításra termelnek. Ezeknek is utána fogok járni. Sok bizalmam van bennük (bár tudom, hogy a legtöbbjük meg sem érdemli), mert én is egy ilyen cégnél dolgoztam. Akkor Total Foodnak hívták, aztán nem tudom, hogy mi lett velük a darálóban, de Budai Laci ötletei, hozzáállása nagyban meghatározta az én konyhám ízvilágát is.
Most az Egészségkonyhával próbálkozom. Ti ha rendeltek, akkor kitől?


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések