Epres pite
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiComDZlI2WRg5Qs1aEb6m8kNd13oTS7JavYqW9zQwX16K1GkHipufRR9mVJMxu34XbIOLwaYOsPV4-yEStc23VPCVjiJop1z042i78KcqVLsiNr_-yRGB4oYosmZwQFBMD82kZe-BuZe2I/s1600/5Y5C2584.jpg)
Ez a recept gyorsnak ígérkezett, ezért Marcival belecsaptunk. Frankón tartja a robotgépet. A recept itt. A képen a tészta nekem szaftosnak tűnt, ezért szerettem bele, de az én béna sütőm szerintem túlszárította. Így is finom lett.
Hozzávalók a "Gyerekektető szerint"
10 dkg cukor
20 dkg vaj
30 dkg liszt (én magam keverek mindig kedvem szerint lisztet, ma a sima liszt mellé köles és durumliszt is került)
1 tojás
még 2-3 dkg cukor
eper (kb 50 dkg)
Három tálba szedjük a hozzávalókat:
1. tál: a lényeg, az eper
2. tál: tojásfehérje kevés cukorral felverve
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj832TTvKgHw39401qqYWxz4NBporyMHOpWJw5-Zn8vHycxM96yM-W29e3MK9s1zQtKT9tNy2jk9pTL6ktzM_RXY6BJVzqk9UdsMpbfeOkJ2KXi1Fgd_dNTTqhUX7xEK5XdQlFHqxJdHlmE/s1600/5Y5C2587.jpg)
Aztán felverem a tojásfehérjét a cukorral, és lazán belekeverem az epret.
Amikor szép aranybarna a tészta, rásimítom az epres habot, és visszatolom a sütőbe még 15-20 percre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése