Segítsüti- A meggy és a marcipán szerelme- nyírfacukorral
Megtisztelő feladat, hogy ismét a tavaszi Segítsüti résztvevője lehetek.
A torta karaktere napokig érett a fejemben, míg végül a sütőben sült eggyé ez a tökéletes páros. A meggy és a marcipán, vagyis a mandula a konyhámban örökké egymáséi lettek. Boldog jövőt jósolok nekik és az is elégedett lesz, aki a liciten megszerzi magának. Tudom. Lelkes csapaton teszteltem.
A Segítsütin az idei támogatottunk a Borsóházat üzemeltető Borsószem Gyermekfejlesztő Közhasznú Egyesület, és rajtuk keresztül a terápiákon részt vevő sérült gyermekek és családjaik, akik számára nagyon fontos, hogy személyre szabott fejlesztésben részesülhessenek.
A fejlesztőközpont számára szeretnénk mozgásfejlesztő- és speciális terápiás eszközöket, illetve fejlesztő játékokat beszerezni.
A liciteket itt lehet megtenni:
http://www.segitsuti.hu/sutiarveres/licitek
Lássuk mi is a torta titka!
Hozzávalók:
1. színt: tészta
15 dkg liszt (5 durum, 5 sima, 5 tönköly)
15 dkg vaj
fél citrom héja
7 dkg xillit- nyírfacukor (porrá zúzva)
csipet só
A sütőt előmelegítjük.
A jéghideg vajat (ez fontos!) a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót és a reszelt citromhéjat. Kézzel gyorsan összemorzsoljuk, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsa állaga legyen. Csatos sütőformába belenyomkodjuk.
2. szint: marcpán
10 dkg porcukor (xillit)
15 dkg szeletelt mandula
Mandulakivonat
Aprítógépbe összedolgozzunk a cukrot és a szeletelt mandulát. belecseppentünk pár csepp mandulakivonatot és pár kanál vízzel összetapasztjuk, meggyúrjuk.
Ezt is rámorzsoljuk a linzeres alapra.
3. szint: meggyes töltet
70 dkg magozott meggy
3 tojás
fél citrom leve
10 dkg liszt
10 dkg porcukor (xillit)
A hozzávalókat turmixgéppel összedolgozzuk. Ráöntjük a laza tésztára és bedugjuk a sütőbe.
A lényeg, hogy akkor kell kivenni, amikor a süti közepe még lötyög, de a szélén már biztosan megsült.
4. szint:
5 dkg szeletelt mandula, amit díszítésként szórjuk rá.
Sok sikert sütikém!
A torta karaktere napokig érett a fejemben, míg végül a sütőben sült eggyé ez a tökéletes páros. A meggy és a marcipán, vagyis a mandula a konyhámban örökké egymáséi lettek. Boldog jövőt jósolok nekik és az is elégedett lesz, aki a liciten megszerzi magának. Tudom. Lelkes csapaton teszteltem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8Sa1VXVmNQYmq42ZmXFnJCcWigXUXDDLL-7CKWT4cdjcUcZztn9b682FUIiVD3W5vPgqTjF5f0-TtYPLOQ23RrBAlUiLbj9jMppDHi1xiXoGIaboUPM1Y9egoZJeXV6BBWNZZciu3RcxR/s1600/segitsuti-logo.gif)
A fejlesztőközpont számára szeretnénk mozgásfejlesztő- és speciális terápiás eszközöket, illetve fejlesztő játékokat beszerezni.
A liciteket itt lehet megtenni:
http://www.segitsuti.hu/sutiarveres/licitek
Lássuk mi is a torta titka!
Hozzávalók:
1. színt: tészta
15 dkg liszt (5 durum, 5 sima, 5 tönköly)
15 dkg vaj
fél citrom héja
7 dkg xillit- nyírfacukor (porrá zúzva)
csipet só
A sütőt előmelegítjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJBnUDZ7WGHkjgF5Was4DlHEn4lqt-uE56yjiUimr6BRsPpUzh55xXHIj7k9DCIKzDHky3iHVHCXivRID9J25TrAO9Yv9F9QKsE4evsz4-6MGa-G03q4B33EuMHzg73dWsYoi42GeIW5Fp/s1600/SCH_1101.jpg)
2. szint: marcpán
10 dkg porcukor (xillit)
15 dkg szeletelt mandula
Mandulakivonat
Aprítógépbe összedolgozzunk a cukrot és a szeletelt mandulát. belecseppentünk pár csepp mandulakivonatot és pár kanál vízzel összetapasztjuk, meggyúrjuk.
Ezt is rámorzsoljuk a linzeres alapra.
3. szint: meggyes töltet
70 dkg magozott meggy
3 tojás
fél citrom leve
10 dkg liszt
10 dkg porcukor (xillit)
A hozzávalókat turmixgéppel összedolgozzuk. Ráöntjük a laza tésztára és bedugjuk a sütőbe.
A lényeg, hogy akkor kell kivenni, amikor a süti közepe még lötyög, de a szélén már biztosan megsült.
4. szint:
5 dkg szeletelt mandula, amit díszítésként szórjuk rá.
Sok sikert sütikém!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése