Segítsüti 2017 - 4 ízű zabkeksz

Most már negyedik éve tagja vagyok ennek a lelkes tavaszi csapatnak, akik évről évre sütnek valami finomságot jótékony célra! Ezek a sütemények árverésre kerülnek és a befolyt összegnek mindig egy jó ügyet szolgál. Idén a Bátor Tábor Alapítványnak ajánlják fel, akik súlyosan beteg gyerekek és családtagjaik számára szervez élményterápiás programokat.  Ha megteheted, tegyél Te is licitet a remekművekre, de azzal is nagyon sokat segítesz, ha a posztokat megosztod.

Idén egy családi kedvenccel érkeztem, a zabkeksszel. Úgy tűnik megunhatatlan ez az egészséges finomság, ami a mindennapjainkban mindenhol jelen van.
Én 4 adagot, 4 ízt készítek mindig és most is ezt ajánlom fel a licitre. Most a vidékiekhez is szólók, a süti postázható. Súlya kb. 1 kg.

Alaptészta, dupla adag hozzávalók:
10 dkg méz
10 dkg barnacukor
10 dkg xllit
40 dkg finom zabpehely
25 dkg teljeskiőrlésű
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
30 dkg vaj

Ezt általában a 4 éves kisfiammal keverjük össze. Ezek után jöhetnek a finomságok. Az alábbi hozzávalók egy adagra vonatkoznak.

Mogyorós:
15 dkg sótlan földimogyoró pépesre darálva

Kókuszos:
15 dkg kókuszreszelék. Könnyebb vele dolgozni, ha ezt is megdaráljuk

Tripla csokis:
5 dkg olvasztott ét csokoládé
7 dkg süthető csokidrazsé
2 lapos evőkanál kakaópor

Marcipános chia magos:
4 dkg chia mag
5 dkg marcipán, vagy mandula és mandulakivonat ha nem szeretnénk édesen

És ami nem fért bele a négybe, de kedvenc kombináció a csokis narancsos:
10 dkg süthető drazsé
7 dkg kandírozott narancs

Mindegyik tésztája az extra hozzávalóktól más lesz, ha nehéz vele dolgozni, mert törik néhány csepp vízzel könnyebbé tehetjük a nyújtást, szaggatást. Ha ragad, mert nem kevés vaj teszi finommá, akkor egy kis liszt segít. Én pogácsa szaggatóval formázom kerekre és sütőpapíron 7 percig 180 fokon sütöm.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések