Ropogós cookie


200 g étcsoki

10 g sütőpor

1 tk étkezési keményítő

1 csipet só

270 g liszt

1 mk instant kávé

150 g barna cukor

120 g cukor

170 g szobahőmérsékletű vaj

1 db tojás

1 db tojássárgája


Már régóta kerestem olyan cookie-t, ami ropogós, szétfolyós. A titka a rengeteg cukorban és vajban van. 

Itt találtam a receptet:

https://streetkitchen.hu/meguszos-sutik/cookie-a-perfekt-amerikai-csokis-keksz/

Az étcsokit kisebb darabokra vágjuk (200 g étcsoki), és összekeverjük a sütőporral (10 g sütőpor), keményítővel (1 tk étkezési keményítő), sóval (1 csipet só), liszttel (270 g liszt) és az instant kávéval (1 mk instant kávé). A kétféle cukrot (150 g barna cukor, 120 g cukor) habosra keverjük a vajjal (170 g  vaj), majd hozzákeverjük a tojást (1 db), tojássárgáját (1 db), végül a lisztes keveréket. A masszából kisebb diónyi golyókat formázunk, kicsit ellapítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben (kb. 12-14 perc alatt) aranybarnára sütjük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések