Sztrapacska - anya módra

Ha sztrapacskát készítettem, akkor mindig felhívtam anyut  a krumpli liszt arányért. Most megtaláltam a fecnit, de mégis felhívtam, hogy jó étvágyat kívánhasson. Vannak olyan ételek, amik frissen jók, vannak olyanok, amiket csak állás után érdemes fogyasztani és van, aminek tök mindegy. Ez az utóbbi. Szeretek főzni, de azért én is húzom a számat romeltakarításkor, így  új rendszer, hogy vasárnap egyszerre megfőzök 2 félét  4-4 adagban (közben apa elvan Pankesszal), hogy csak heti kétszer éljem át a szomorú feladatot.
Hozzávalók:
1/2 kg hámozott, reszelt burgonya
20 dkg liszt
1 db tojás
Só, bors
Pirított szalonna
Juhtúró
Tejföl

Tipp: Én 75 dkg krumplit használtam, hogy biztosan 4 adag legyen. Persze a többi hozzávalót is ennek megfelelően növeltem. (Köszi Era :)
És a liszt felét teljeskiörlésűvel helyettesítettem. A tészta úgyis egy kicsit barna a reszelt krumplitól.

A hámozott krumplit lereszelem és gyorsan összekeverem a tojással, sóval, liszttel. Lobogó vízbe szaggatom és a víz tetejére érkezetteket leszűröm. A kockára vágott szalonnát megpirítom. Még melegen keverem össze a juhtúróval. Tejföllel tálalom.

Ár:
1 kg krumpli: 200 Ft
Juh túró: 500
Tejföl: 200
Szalonna: 400
egyebek: 200
Összesen: 1500 Ft/4 fő= 375 Ft/fő

Megjegyzések

  1. Szia Drága!
    Üdv a körben...
    Szóval ahhoz a liszthez nem kell semmi, csak víz, mert gyárilag belekevertek mindent. Csak ajánlani tudom, van tökmagos, teljes kiőrlésű stb.

    VálaszTörlés
  2. Jé, én is pont így csinálom már évek óta: heti 2x-3x főzök, több félét, így mindig van otthon meleg kaja. Én azért is szeretem ezt a rendszert, mert vannak ételek, amiket főzés közben megunok és nem esik jól frissen enni... pl. egy jó rakott krumplinak sokkal jobban örülök másnap.
    Megveszi a hozzávalókat. Megpucolja, megfőzi. Megkóstolja. Felkarikázza. Megkóstolja. Összerakja. Megsüti. Megkóstolja. Megunja. Lehűti. Másnap előveszi. Örül neki :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések