2011. augusztus 15., hétfő

Lazac Vértesaljai módra

Ez volt a karácsonyi menünk, csak még nem számoltam be róla. Persze azt már megettük. Most a papát, aki a Sziget idején volt a bébicsősz, vártuk vele.
A receptet a Kata az anyósától, Líviától kapta én pedig a Katától és most továbbadom! Jelentkezz, ha megkaptad!
Pofon egyszerű: megforgat, kisüt és kész!
A lazacot 4-5 cm-es steakekre vágom, sózom, picit borsozom és megforgatom szezámmagban és kevés olajon barnára sütöm.
A lazac nem olcsó, de laktató. Nálunk 1 kg majdnem 6000 Ft, 3 főnek ez 3000 volt. Nem sajnálom senkitől, nem azért írom, hanem azért, mert szoktam az árakról is megemlékezni. :)
Egyébként a Lidlben is lehet kapni a mirelit részen lazacot, 1000 Ft és az 2 fős.
Majd egyszer teszek egy tesztet, hogy melyik finomabb.
A spenótos tésztámat meg már ismeritek:
http://csajkaland.blogspot.com/2011/02/spenotos-teszta-rakkal.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése